31 Ocak 2015 Cumartesi

PK


Uzaydan dünyayı ziyaret eden bir tür olduğunuzu hayal edin. 8.7 milyon çeşit canlıdan sadece bir tanesi dünyaya hakim olmuş, uzaydan görülmeyen ama aralarına girdiğinizde hemen hissedeceğiniz bir çok sınır ve ayrımlar var. Yaklaşık iki yüz ülke, bir çok kültür ve belli başlı dinler...

Bu muhteşem Hint yapımı film, “Dininiz Var mı?” yazısına ilham olurken, dini ayrımların insan hayatındaki etkilerini bir uzaylının saf ve sevgi dolu gözünden verirken, o Hint filmlerinin müzikleri, dansları ve mizah anlayışını da bırakmıyor.

Film, Belçika’da yaşarken Pakistanlı bir çocuğa aşık olan Hintli bir kızın aşk hikayesi ile başlar. Sevgilisine karşı çıkan ailesi ile uğraşırken bir şekilde ilişkisi biter ve ülkesine döner. Bu arada kahramanız uzaylı P.K. bir yandan dostluklar kurarken bir yandan da geri dönmenin yollarını arar. Derken genç kızımız ile karşılaşır ve insanın sosyal yönlerini ve özellikle din ile ilgili konuları anlamaya çalışır.


Film senarist ve yönetmen Rajkumar Hirani’ye ait. İlk defa 2009 yapımı 3 Idiots isimli harika yapımda değerlendirme fırsatımız olmuştu. O filmde de eğitim sistemini komedi unsurları ve güzel bir hikaye ile yermişti Hirani.



3 Idiots’da başrol oyuncusu Aamir Khan’ı uzaylı kılığında tanımakta önce zorlanabilirsiniz. Onu da hem oynadığı hem yönettiği Like Stars on Earth adlı film ile hatırlayabilirsiniz. Genç kızımız ise 1988 doğumlu Anushka Sharma, onun da bu filmden sonra yıldızı parlayacak gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder