25 Eylül 2013 Çarşamba

Arthur Newman


Kendinizden bıktığınız oldu mu? Taktığınız maskelerden yabancılaştığınız?
Eş maskesi, ebeveyn maskesi, evlat maskesi, iş maskesi, arkadaş maskesi...
Başlarından takdir göreme, onaylanma ve dışarı kalmak istememe gibi duygular ile takıyoruz bu maskeleri...

Hepsinden bir günde kurtulmak ve hayata sil baştan başlamak ister miydiniz?

Filmin baş kahramanı Wallace Avery (Colin Firth) varlığından bunalmıştır. Hayalindeki iş yerine eşinin istediği hayatı yaşamış, onu da becerememiş, boşandıktan sonra onun için fazla bir anlamı olmayan bir ilişki yaşamaktadır. Oğlu ile iletişimi sıfırdır. En önemlisi de kendisiyle olan iletişimi...


Bir gün, kendisine başka bir kimlik yaratır, ve çıktığı kamptan geri dönmez... Wallace Avery artık kayıp kişiler arasındadır. Arthur Newman olarak hayali olan golf uğruna Terre Haute’ye doğru yola çıkar. Yolda onun gibi kendinden kaçan Michaela "Mike" Fitzgerald (Emily Blunt) ile karşılaşır... Mike, kleptomandır. Beraberce başkalarının evlerine girip onları kılığında deneyimler yaşarlar, başkalarının maskelerini takıp kendilerinden izler bırakırlar.


Bu iki ruhun kendilerini aradıkları dramı eğlenceli bir şekilde sunan bir film. Bazen değişim ve dönüşümler için büyük kırılımlara, kendimizi tamamen silmeye, öğrendiklerimizi, tutunduklarımızı bırakmamız gerekir. Her an bu tip açık zihin ile yaşayabilirsek, tamamen kendimiz olabilir miyiz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder