10 Haziran 2013 Pazartesi

Star Trek Into Darkness


“Scottie bizi ışınla!”
Çocukluğumuzun en çok hayalini kurduğumuz şeydi ışınlanmak. Şu aralar da bambaşka yerlere ışınlayacağımız kişiler de yok değil... Yine de sağduyu ile evrensel bakmak istiyorum; vardır herkesin bir rolü ama bu sahne değişsin artık.

İşte çocukluğumuzu efsanesi 1966’daki Uzay Yolu dizilerinin yeni verisyonu Next Generation 1987-1994 yılları arasında televizyonlarda yayınlandı. Beğeneni olsa da, orijinal kahramanları çok aratan bu versiyondan sonra J.J. Abrahams yönettiği Uzay Yolu 2009 yılında, ‘iş budur’ dedirtmişti.


Bu yılın beklenen filmi Uzay Yolu – Karanlığını İçine Doğru’da iki saat boyunca nefes aldırmıyor. Zannedersiniz sadece giriş ve son var!

Yönetmen sizi karakterlerin ilginç yönleri, hikayenin akıcılığı ve müthiş görsellik ile büyülüyor. Mission: Impossible III ve Super 8’in yönetmenliğini yapan J.J. Abrahams şu aralar Star Wars Episode 7 için kolları sıvamış durumda!


Spock rolündeki Zachary Quinto, Heroes’daki gibi zor bir karakteri başarı ile oynuyor. Onun kız arkadaşı rolündeki Zoe Saldana güzelliği ile dikkati çekiyor. Bu arada dünyanın yapay dillerinden biri olan ‘nesne-fiil-özne’ yapısına sahip olan Klingonca da bilmekte...
Avatar, Star Trek, Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl gibi filmlerde ünlenen Zoe’nin Avatar 2 filminde oynayacağı söyleniyor.


Tüm bu kumral ve esmer oyuncuların arasına sanki renk katsın diye Uzay Yolu Karanlığını İçine Doğru’ya dahil edilmiş Alice Eve sarışınlığı ile öne planda. 2012’de The Raven ve Men in Black gibi başrılı filmlerde oynayan Alice Eve’in ingiliz aksanı kulağa hoş geliyor.


Üç boyutlu seyretmenizi tavsiye edeceğim filmi Beyaz Perde’nin ön gösterimi ile erken seyretme imkanı bulduk. Bu keyifsiz zamanlarda keyif katan bir aktivite oldu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder