23 Ekim 2013 Çarşamba

The Way Way Back


The Descendants’ın senaryo yazarlarından Nat Faxon ve oyuncu Jim Rash’ın yazıp, yönetip, bir de oynadıkları film harika bir yaz hikayesi... Duncan, ergenlik çağında bir çocuktur, annesi erkek arkadaşı Trent ve onun kızı ile tatile çıkarlar. Film, yoldaki müthiş diyalogla başlar:

Trent: Duncan! 1’den 10’a arasında kendine bir değer biçer misin?
Duncan: 6!
Trent: Bence sen bir 3’sün! Annenle çıktığımızdan beri, kendini oradan dışarı atmıyorsun! Bu yaz, benim yazlığımda skorunu artırmaya çalışabilirsin!


Kot pantolonlarını bile annesinin aldığı öz güveni olmayan biridir Duncan. Orada tanıştığı Susanna ise herkese uymayan ve gözlemleyen bir kızdır. Genellikle ebeveynlerin sorumsuz tavırlarının gençler üzerindeki etkilerini görebildiğiniz filmde Duncan’ın kendini bulmak yolunda ilerlerken çevresindeki kişilere de katkı oluyor. Her şeyle gırgır geçen Aqua Park yöneticisi Owen, Duncan’a hayattan keyif almasına, öz güven duymasına sebep olurken, kendisi de değer verdiği kişilerin farkına varıyor. Film keyifle izlenebilecek tarzda...


Kadro çok popüler olmayan ama usta oyunculardan kurulu; Steve Carell, Toni Collette, Allison Janney, Sam Rockwell... Genç oyuncu AnnaSophia Robb'u, Bridge to Terabithia, Jumper, Soul Surfer, Charlie and the Chocolate Factory gibi harika filmlerden hatırlayabilirsiniz. Başrol oyuncusu Liam James ise 2012’deki küçük rolünden sonra, bu filmden sora yolu açık olacak gibi gözüküyor. Seven Psychopaths, Moon, Iron Man 2 ve Matchstick Men gibi harika filmlerde rol alan Sam Rockwell her türlü rolü oynayabilen bir aktör. Bu sene 75’inci filminde rol alan oyuncu bu filme de değer katmış.


Pam: Neredeydin Duncan?
Duncan: Hiçbir yer.
Pam: Hiçbir yerde olmak için uzun bir süre değil mi?
Duncan: Olduğum yer orasıydı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder