21 Eylül 2012 Cuma

Haydi Durmayın, Yapın!


1. Etkilendiğiniz kişilerle beraber zaman geçirin.
Üzüm üzüme baka bak kararır. Size ilham veren, olumlu enerji yayan insanlarla bir araya gelmeye çalışın. Bu eşiniz veya çocuğunuz bile olabilir. Özellikle yapıcı, insanlardan çok kavramları, olguları konuşabildiğiniz ortamlar sizi geliştirecektir.

2. Sıra dışı işler yapın, metotlar deneyin.
Daima yaratıcı olun, en küçük ve temel iş bile olsa, buna nasıl daha farklı yapıp geliştirebilirim diye düşünün. Bu çizgi dışına çıkmak size şevk, işinize anlam katacaktır.

3.Alışkanlık ve Hobilerinize dikkat edin.
Sağlıklı kafa sağlıklı vücutta bulunur. Hem bedeninizi hem de zihninizi dinç tutacak alışkanlık ve hobileriniz olmalı. Bunları saymakla bitiremeyiz ama tabi ki beslenme, spor, kitap okuma, sanatla uğraşma, düzenli uyku, nefes egzersizleri...

4.Küçük hedefler belirleyin ve bunları yazın.
Kağıt kalem kullanın ve yazın. Büyük hedeflerinize ancak küçük ve zaman çizelgesi olan kısa dönemli başarılarla ulaşabilirsiniz. Geçici dünya yaşamını terk etmeden önce nerede ve nasıl olmak istediğinizi 'hayal edin' ve geri doğru yıl yıl, ay ay ve daha kısa zaman aralıkları ile gelin. Yapmanızın gerekenleri listeleyin, minik hedefler, minik adımlar...

5.Kendinize özel zaman ayırın.
Sevgiliniz, aileniz, arkadaşlarınız, işiniz, ve sağlığınıza zaman ayırdınız. Bitti mi?
Kendinize zaman ayırın. Kendinizi dinleyin, zihnin kendi kendine sessizleşmesine müsaade edin ve kendinizle baş başa kalın. 


Haydi, sadece yapın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder