4 Temmuz 2014 Cuma

Parts Per Billion


Yarın sabah uyandığınızda dünyada kimseyi bulamasanız, sadece siz ve sevdiğiniz insan kalsanız neler yapardınız? Dünyadaki hayatın kısa ve geçici olduğunu algılarsanız ne yapardınız?

Parts Per Billion filminde, Dünyada insan hayatının sonu gelmektedir. Orta Doğu'da çıkan savaşta kullanılan kimyasal silah tüm dünyaya yayılmaktadır. Bu kimyasal silahı bulan kişi bundan sorumlu mudur? Bir kişi tüm insanların kaderinden mesul olabilir mi? Yoksa bireyler dönem dönem bu tip ağır rolleri oynar, ama aslında arkada çok daha büyük bir toplumsal karma mı vardır?

Bireysel karmamız önce ailemiz, sonra toplum derken tüm insan ırkını etkileyen tüm insanları kapsayan karmaya kadar gider... Evrendeki tek gerçek duygu, tek gerçek güç sevgi bunun önünde durabilecek midir?


Parts per Billion, birbirleri ile bağlantılı üç çiftin aralarındaki hikayeyi konu almakta. Dünyanın sonu gelirken, bu üç çift ilişkilerini, yaşama bakış açılarını inceler ve kendiyle olan çatışmaları sevgileri ile çözmeye çalışır...

Brian Horiuchi’nin ilk yönetmenlik denemesi olmasına rağmen oyuncu seçimleri iyi olmuş: Frank Langella, Josh Hartnett, Rosario Dawson, Teresa Palmer ve Alexis Bledel...


Dünyanın sonu ile ilgili filmlerde bir artış var... Bunun sebebi konunun ilginç olması mı? Nuh’un başına gelenlerin dönem dönem tekrar edeceği beklentisi mi? Yoksa bu konulara olan uyanışımız mı?..
“Bunu başarsak bile ne yapacağız? Gerçekten Adem ve Havya’yı oynamak istiyor musuz?”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder