5 Mart 2013 Salı

Aşka 103 Adım


Evet filmler harika, siz de filmlere bayılıyorsunuz... Seyret seyret bitmiyor, bir de üç boyutlar, animasyonlar, teknoloji artık yazarların ve yönetmenlerin hayallerine sınır koymadan tüm kurgu sahneye koyduruyor. Her şekilde ulaşıyoruz filmlere; sinema, DVD, VCD, Bluray, medya kutusu, tablet bilgisayar ve hatta cep telefonu... 



Yine sinema niyetiyle girdik alışveriş merkezine... Ama eski bir refleks veya içgüdü ile tiyatro gişesine yöneldik... Aylar öncesinden takip edilen, biletler alınan tiyatrolara artık üç dakika önce en önden yer bulmak çelişki yaratan duyguları bir anda hissetmenize neden oluyor... Gerçi içeride yer olmasına rağmen oldukça kalabalık bir seansa rast geliyoruz. 

Oyun, hayatını mantık ve toplumsal kurallar üzerine kurmuş bir avukat ve hayal etmeyi, olumlu bakmayı ve de biraz çılgın olmayı ilke edinmiş yeni eşi üzerine kurulmuş. Tabi ki Suna Keskin’in oyuna da, karaktere de hayat verdiği kızın annesini unutmamak gerek. Tipik anne-kız ilişkisi olağanüstü bir şekilde yansıtılmış.



Herkesin kendinden çok şey bulacağı bir oyun Aşka 103 Adım. Evli veya bekar, genç veya yaşlı, erkek veya kadın... Hiç fark etmez. Oyun, çok keyifli bir komedi ve Suna Keskin ustayı yakından izlemek için müthiş bir fırsat; kendisini ayakta alkışladık! Diğer oyuncuların da hakkını yemeyelim; Özge Özberk, Bülent Seyran ve Umran Ertok çok içten ve enerjikler... Özge Özberk ile rol arkadaşı Bülent Seyran oyunda harika bir ikili olmuşlar.


Amerikan tiyatro yazarı Neil Simon'ın yazdığı "Parkta Çıplak Ayak" adıyla bir Hollywood klasiği haline gelen oyunu Türkçeye uyarlayan Nedim Saban. Tavsiye ederiz. Cep telefonlarını kapatıp, ruhumuzu ‘check-in’ yapıp, tiyatroyu yaşayalım; tiyatro bambaşka!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder