20 Ekim 2019 Pazar

American Woman


Evli bir adamla ilişkisi olan bir kadının en genel dinamiği annesine saygı duymamasıdır. Kendi annesine saygı duymayan bir çocuk diğer kadınlara da derinden saygı duymuyor olabilir. Bu tek ihtimal olmasa da genellikle karşılaşılan durum böyledir. Annesine olan öfkesini bu şekilde çıkarmak sık rastlanılan bir durumdur. Elbette kişi derindeki bu dinamiğin farkında olmaksızın, neden evli erkekleri hayatına çekip durduğunu merak eder.

American Woman isimli filmde annesi ile arası oldukça kötü olan, kızı ve kızının oğlu ile yaşayan düşük gelirli bir kadının (Debbie) hikayesi konu ediliyor. Başarısız ilişkilerden ilişkilere koşan Debbie, hayatına çeki düzen verebilecek midir?

Debbie, hayatında onu sadece babasının anladığını düşünmektedir. Babası ortalıkta yoktur. Bir çok ilişkide derinden babasını arar, ancak bunda başarılı olma şansı yoktur. 16 yaşında anne olmuş, kızını babasız büyütmüştür. Kızı da annesinin kaderini takip eder gibi benzer yaşta çocuğunu doğurur ve kayıplara karışır. Kızını bulamayan Debbie, torununu yetiştirirken, evlenir. Bu evlilik de başlarda güzel gözükürken, eşinin başka bir kadınlar berber olduğunu anlayınca, Debbie başladığı noktaya geri döner. Annesinden alamayan kadınlar, babasından alamayan erkekleri hayatlarına çeker. Her iki taraf da flörtöz olabilir ve bunu bir ileri safhaya ilerletme eğilimde olurlar.


Debbie kızını ararken, bir yandan kendini aramaktadır. İşte o anda hiç umulmadık bir şekilde annesinden ve kız kardeşinden destek alır. Ablasının taşıdığı yüklerin farkında olmayan kardeşi, kendince ablasına destek olmaya çalışır. Ancak asıl destek gelmesi gereken yerden gelir; anneden...

7 yorum:

  1. Blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım.Sizi de beklerim.Sağlıcakla Kalın.

    https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Uzunca bir süredir takipteyim. Sayenizde pek çok güzel film izledim.Ama bazı filmleri arayıp bulamıyorum. Bu filmde olduğu gibi. Selam ve sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkürler. Google da aranınca bulunuyor genelde filmler. Sevgiler

      Sil
  3. Film posterindeki kadını uzaktan Fringe'deki Anna Torv zannederek yazıya tıkladım ama değilmiş :D Bu aralar psikolojik filmlere sardım, American Woman'a bir şans verebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesadüf yoktur :)
      Blogda psikoloji ve film etiketli bir çok film bulabilirsiniz. İyi seyirler.

      Sil
    2. Tesadüf kaderin ta kendisidir. Film etiketli birçok yazıyı fark etmiş olmalıyım ki uzun süredir blogunuzu takip ediyorum. Vaktim olduğunca diğer film yazılarınıza da bakacağım.

      Sil