17 Ağustos 2015 Pazartesi

Before We Go


Hayatın hangi aşamasında zihnimizin oluşturduğu ilişki kalıplarına takılıp kaldık?
Bu kalıplar kime ait? Nereden geliyor?
Bizim kendi deneyimlerimiz mi? 
Yoksa çevremiz veya ailemizden taşıdığımız bir şey mi?

Ne olursa olsun, karşımıza çıkan her ilişki – ister romantik, ister arkadaş veya iş ilişkisi – bize bir şeyler anlatır... Kendimizi keşfetme yönünde bir adımdır bu.

Bazen bu kişi metroda tanıştığınız bir kimse bile olabilir. Before We Go filmi, ilişkilerinde 
problem yaşayan iki kişinin (Nick ve Brooke) hikayesini konu alıyor. Brooke halihazırda bitmiş bir evlilik için çırpınıp dururken, Nick ise 6 yıl önce bitmiş ilişkisi ile ilgili beklenti ile doludur. Bu beklentisi mesleği olan müzisyenliğe bile yansımaktadır. Sırf eski sevgilisi beğenir diye New Yok’daki seçmelere katılır. Hayatta tek bir takıntısı olan biri gibidir.


Hem Nick, hem de Brooke, henüz kendilerini sevmeyi bilmeyen iki karakteri temsil ederler. Kendi maskelerinin, takıntılarının farkında olmadan başka biri ile nasıl sağlıklı bir ilişkiye başlayabilirler? Bir gece boyunca süren maceraları boyunca kendilerini tanıma ve sevme konusunda birbirlerine destek olan çiftin akıbeti seyircinin hayal gücüne bırakılmış.

Filmin hem yönetmeni, hem de baş rol oyuncusu Chris Evans, Alice Eve ile iyi bir iş çıkarmış. Tek bir gece boyunca geçen filmde, çok fazla aksiyon olmamasına rağmen akıcı bir film...
“Mükemmel eş yoktur. Her zaman mücadele olacaktır. Sadece kiminle beraber mücadele etmeyi dilediğini seçmelisin.”

3 yorum: