26 Mayıs 2013 Pazar

Carl Panzram


Kendimi düzeltmek için hiçbir isteğim yok. Tek arzum, beni düzeltmeye çalışanları düzeltmek. Ve onları düzeltmek tek yolu onları öldürmek. Benim ilkem, herkesi soy, herkese tecavüz et ve herkesi öldür. En derin saygılarımla... Carl Panzram.
Nasıl bir insan bu hale gelebilir? Hepimiz dünyaya geldiğimizde masum bebekler halinde geliriz... Her ne kadar bazı kişilik bozukluklarını kalıtımsal yolla açıklamaya çalışsak da günümüzde her şeyin sadece genetik olmadığına dair fikirler artmaktadır. Epigenetik bilimi bizim daha sonradan geliştirdiğimiz duygu, düşünceler ve temel inançların - o gen bizde olsa da - genin kapalı yani etkisiz hale gelebileceğini ispatlıyor... 

Carl Panzram: The Spirit of Hatred and Revenge filmin orijinal ismi... Carl Panzram, 1891 doğumlu Amerikalı seri katil, tecavüzcü ve hırsızdır. 22 kişiyi öldürmüş ve 1,000’in üzerinde kişiye saldırmıştır. Film, Panzram’ın hayatının bir belgeselidir.


Henry Lesser, onun tek arkadaşıdır. Herkes Panzram’a nefretle bakıp, işkence ederken, Lesser, ona iyi davranmış ve ona yaşamını kaleme dökmesi için kağıt ve kalem sağlamıştır. Panzram’ın zarar vermek istemediği tek insan Henry Lesser'dır.

Suçlu ve kurban dengesinin devamlı değiştiği filmde, Panzram’ın çocukluğundaki acıları, 12 yaşında gönderildiği yatılı okuldaki kötü muamele ve oradan kaçtığında yaşadığı tecavüzden bahseder Panzram... Bundan sonra da tüm insanlarda gördüğü kötülüğü başkalarına yansıtmaya başlar... Ta ki, 39 yaşında idam edilene kadar.

Hepimiz hayatta kalmak için ailemize ve çevremize bağlı olmak durumundayız. Bu bağın adı sevgidir... Eğer anne ve babadan sevgi akmıyorsa, bu bağlar zedelenir ve yerini korku, öfke ve nefret alır... Korku ve acı öyle büyük bir halde olabilir ki, savaşmadığımız veya kaçamadığımız çocukluk zamanlarında donar kalırız ve duygularımızla bağımız kesilir. Merhamet, şefkat, empati yok gibidir...  Sevgi bağlarından mahrum kalmış bir insan neler yaşadığına ve neler yapabileceğine dair gerçek olaylar...

Tüm yaptıklarımdan dolayı kendimi üzgün hissetmiyorum. İnsanlara, Tanrı’ya veya Şeytan’a inanmıyorum. Tüm insan ırkından nefret ediyorum, buna kendim de dahil...[Carl Panzram]

2 yorum:

  1. Panzram bu dünyada 1 dolarlık sevgi görseydi bunların hiçbirini yapmazdı, aslında seri katilleri değil bu dünyadaki adaleti astılar.
    Bu kadar insanlığa nefret duyan birisi kendisine 1 dolar veren henry lesser'e nasıl samimiyetine inanıpta arkadaş olur ve onu öldürmek istemez altı üstü 1 dolar ya.
    Birşeylerin nedenine bakacak kadar olgunlaşırız umarım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizi birbirimize bağlayan gücün adı sevgidir... Sevginin olmadığı ortamlarda neler olabileceğine dair bir hikayedir bu... Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bir kaç küçük yorum daha ilave etme fırsatı verdiniz bana. Sevgiler.

      Sil